Thursday, June 3, 2010

TentanG Aku~~dan Nyanyian++

asyik citer pasal love2 je..so today aku nk citer tentang nyanyian..hoho

al-kisahnye bermule time aku darjah 2...aku masuk nasyid..nasyid berkumpulan..kitorang xdpt g peringkat kawasan taw..coz aku ngan kawan aku wat spoil..kitorng g nyanyi time muzik dh berhenti..kah2...dh la kuat plak 2..sory ye ustazah...

haha..lebih kurang cmni la aku waktu dulu2 bernasyid..

Apabila aku dh berpindah ke negeri Melaka..time darjah 6..ade jugak terlibat dalam nyanyian patriotik..nyanyi lagu "inilah Barisan kita"Aku siap mintak ayah aku baju askar lg taw..n kitorang menang...yea!!
kitorang pakai yang tshirt kt dalam 2 la..

bile dah melangkah ke alam sekolah menengah..aku terlibat dlm dikir barat..wakyu form 2..aku jd awak2 kt belakang je..dh masuk form 3 upgrade la cket kan..dok depan plak..pas2..jeng2..apabila aku form 4..aku jd tukang karut plak...hoho..i like2..

best2 dikir barat ni...


aku jadi mcm lelaki hijau ni la..berdiri n bernyanyi..hoho

Time aku form 2 jugak..pengawas sekolah ade camping..time malam 2 ade persembahan..n aku jd penyanyinye..lagu sumaiyah..huhu..pas2 time jamuan akhir tahun form 3..aku nyanyi lagu "Januari" by Glen..best lagu 2..time form 4 plak jamuan pengawas aku nyanyi lagu..Aduh Saliha..time part tarik sore..tibe2 pitching ku lari..pergh..malu2..pengetua tersedak trus..haha..time jamuan kelas plak aku nyanyi lagu jinbara..dan dibantu oleh encik Ahmad Isa..sebagai Guitaris..

Aku masuk jugak Dondang Sayang..jd penyanyi asli plak..ni memang aku lemah..coz kene tunggu muzik baru boleh nyanyi..dah la aku diambl saat2 akhir..aku siap suruh partner aku tlg bg isyarat bile nk kene masuk nyanyi..n waktu jamuan 4 dondang sayang..En Ahmad bermain gitar sambil menyanyikan lagu "wake me Up when September End"..And kat situ la aku mule nk blaja gitar,,coz aku tgk that person suke orang yg main Gitar..so aku blaja Gtar mmg pasal die..

Aku pun belilah sebijik gitar..Kapokku..kale ape r??siot..adik aku g jual kt kwn beliau..tgk aku dah lupe..xpe2 now aku ade gitar baru..name timangannye "Green Goblin"..hoho...masyuk2..

Waktu aku f5 aku ade masuk nyanyian solo patriotik kt klinik masjidtanah..n aku menag num 2..aku nyanyi lagu "Bahtera Merdeka"..hampeh punye kaset..slow gler..aku x dengar alunan muziknya..

And Bile sudah hbs SPm..n melangkah ke alam matrik..time orientasi..aku menjadi tukang karut lg..huhu..budak2 sume best..we enjoy..aku byk share idea..tntg bunge2 tarian..pas2..waktu kawanku budak Hayat memerlukan khidmatku..aku terus setuju..n nk pggl balik budak2 alat muzik mmg la payah..nasib baik dapat jugak..aku jadi fasilitator setahun kemudian..dan Aku melatih budak2 baru berdikir..girl yg xpenah berdikir pun masuk..mmg payah nk ajar org yg xpenah masuk dikir barat ni..tp yang aku bangge..diorang lakukan yg terbaik..Bangge Gile aku rase..

waKTU masuk Universiti aku xaktif dah..tetapi pada tahun lepas..aku wat persembahan..ngan AYAP..n FAZLIEY MJ..lagu yang ku nyanyikan "KOtak Hati"..kt bwah ni aku upload videonye..enjoy!!





video

Wednesday, June 2, 2010

New Memory??Yes I really need it!!!


helo..ni dh masuk bulan jun..
mase semakin lame semakin suntuk...
result nk kuar maa..risau2..hope dpt 3 pointer ke atas..

kang xsemena2 dpt surat amaran lg..ceh..JPA2..jgn la mcm ni..
wat aku tertekan je nk study taw..hoho...

talk about new memory..can we throw away our old memory into a recycle bin or dustbin??boleh ke??

kan best kalu boleh wat cm2..aku rase cukup la..
mls nak sedih2...4 orang yg ego..
orang yg xkisah ape tindakan yang die buat ke ats kite..
bek ak smpn sedih ak ni for someone new kan??hoho..sape 2??n ade ker??

kang sedih je nanti leh jd orang yg xde perasaan sedih plak..
em..ni ade satu lagu yg aku nk share ngan sape2 yg bace blog ni?(blog yg xbest ni ade ke org bc??)









lagu ni kalu tujukan orang yg aniayai kite..mmg seswai sgt..kompem die terase..tp kalu yg ego 2..wat cmnr pun..hati die keras gak..

video



Mohamad Shafiq bin Munajat..sile lah buke lembaran hidup yang baru
maybe ia akan lebih2 indah..n lagi2 bahagie daripada yang dahulu...
who knows?me?u?she?her?me??ait..hhehe..ni mcm tajuk blog org sudah..haha

chaiyok2..make ur life better..jd cm kamikaze jepun..berjuang bermatian2..tp ak xmo mati dulu...
hoho..









BANZAI!!!hahahaha...ok sekian saje..get a new memory card ye!!

Tuesday, June 1, 2010

Repair whatsoever inside yourself!!

ok..berdasarkan tajuk di atas..ak ingin mengingatkan kepade sume..kite kene perbaiki diri kite bukan dari segi dalaman saje..luaran pun sekali..
tapi jangan la sampai nk gne tools2 ni sume ye kalu nk repair diri 2..agak2 la jugak..kang dah masuk spital ak x tanggung taw...




banyak yang ak pelajari sejak dh jd single ni..maybe ak makin friendly ngan org..kalu mcm sebelum ni nk kwn ngan girl pun takut..yela takut si die jeles ke ape ke...tapi die wat boleh plak ye??haha...


kusut jugak kehidupan dulu ye..


tp skang ni ak sering rase mcm mamat hijau kt sebelah ni..walaupun ak rase ade improvement terhadap diriku..tp masih ade kekurangan..x hepi ak rase..ble ak nk dpt hepi 2 balik.."hai2..hepi meh la kt saye"

"penat saye tunggu awak"

xpela..biar la ape orang nk wat kt kite..yang penting kite x jadi orang yang ego..terus terang saje ap yg kite rase..jgn nk jage standard ke ape ke..

aku kene perbaiki emosi aku...aku kene perbaiki ruang2 di dalam hati aku balik..kan senang kalu boleh format..mcm semalam pc ku ak format balik..cepat je..senang je..hanye sepantas semut menari...


ok la..subuh pun dah menjelang...kite kejut2kan yg lain untuk bersolat sekali..salam...n nite2..haha..aku x tdo lg nieh..jd batman aku..aka RUkun tetangga umah sendiri...




ok jagelah keselamatan rumah masing2 sewaktu insan yang tersayang berehat...kite berkorban cket pun xpe...waktu tdor je pun..boleh qada' mcm solat jugak...bye2