Tuesday, December 14, 2010

~~What U are Trying To dO~~

ape motif nk puji laki lain?
what u are trying to prove?
hanye Robot Yang tidak berperasaan~~

Monday, December 13, 2010

~~Boys over FLOWER~~

Sbuah K-drama yang best!1st time tgk smp 4 org hero sekaligus dlm satu drama. Papepun trend 2 lelaki berebut seorang perempuan masih ade. Jan Di seakan memainkan perasaan Ji Hoo dan Jung Pyo. Sekejap die ske Jung Pyo, sekejap die ske Ji Hoo. Tapi ni semua pun berpunca dr hubungan J <3 J mereka yang x direstui mak Jung Pyo, dimana die mahukan menantu yang bekerjaya dan berasal sari kelurga yang bgs2 je~

Ni OST2 K-drama ni:

video

Mule2 Jung Pyo ni menggunakan cr paksaan untuk memikat Jan Di, tetapi die sedr cinta 2 dtg scr semulajadi. Perasaan cinta 2 dtg kepada mereka scr perlahan2 dan menjadikan mereka lebih memahami antara satu sama lain. Perasaan kagum pada pasangan masing2 amat penting bagi menjadikan hubungan yang lebih bahagie~~


video

Hubungan yang bahagie x semestinyebermula dengan kebahagiaan~~


video

Selalunye Peluang Kedua pasti Lebih Baik setelah lebih mengenali pasangan masing2~~


video

Lastly, ade video cket psl di belakang Tabir Boys Over Flower~~Enjoy~~
video

Sunday, December 5, 2010

hayat kau hanye sehari??huhu..

Ape yang hayatnye sehari ni?

ia adalah kasut aku..huhu..nak dijadikan cerite..aku memang xpnh pakai lg kasut ni since beli waktu masuk sem dulu..last2 aku pakai 4 g sunway pyramid..sesat2..dlm mall 2 pun ak sesat..haha..g la solat jap kt surau..ak mule cm xsedap hati je so ak nyorokkan kasut ak blakang pin2...after solat 2 ak kuar..terkejut ak..kasut ak dh hlg..huhu..gila lah..dah la baru rasmi..hampeh tol..ak mmg target ade budak 2 pakai suar pendek coz 2 suspek yang mencurigakan..tp ak try cari2..dh jumpe orgnye..ak tunggu smp xde org..tup2..ade selipar asadi ditinggalkan..nasib baik la ko masih berhati mulia..kalu x..ak nk pakai ap g kuar 2??huhu..

pape pun..kasut 2 dah diganti baru..hehe..thank you!!Moral of the stories..kt surau pun org wat jahat gak~~berhati2 lah ye~~stoking ak pun ko kebas ye!!haha

Friday, October 29, 2010

~~warna-warni kehidupan~~

macam2 yang telah berlaku sejak kebelakangan ni ye..rase semakin bertanggungjawab n malas~~haha..today is my new life..yesterday is my old life..what's the difference ye?maybe because someone has came to me..sape org 2??tettt...haha..rahsie...

tidak salah rasenye kalau kite bersedih for orang yang kite sayang..coz kite akan semakin menghargai dirinya..maybe kite fikir bahawa orang 2 buat kite sakit hati coz die berniat begitu..tidak semua kerana itu..kadang2 kite xsedar pun kite akan sakitkan hati someone 2..tp kite sering kali akan dipersalahkan atas ape yang kite lakukan apabila satu pihak merasakan die tidak mendapatkan keadilan yang sepatutnya..

masa itu amat memainkan peranan penting dalam kehidupan kita..kadang2 ia akan akan merawat diri kita..tetapi kadang2 ia akan menambahkan luka dalam diri kita..jadi sesetengah kita akan menggangap masa itu sebagai sahabat karib..malahan ade juga yang mengganggapnya musuh yang berseluar ketat..haha

tak pernah terdetik dalam hati ni untuk menggantikan kamu..
tak pernah juga rasa ingin menimbulkan dendam dalam hati kamu..
tak pernah juga mahu kamu memarahi diriku dan sikapku..
tak pernah juga ingin memainkan perasaan kamu..

thank you~~

Thursday, June 3, 2010

TentanG Aku~~dan Nyanyian++

asyik citer pasal love2 je..so today aku nk citer tentang nyanyian..hoho

al-kisahnye bermule time aku darjah 2...aku masuk nasyid..nasyid berkumpulan..kitorang xdpt g peringkat kawasan taw..coz aku ngan kawan aku wat spoil..kitorng g nyanyi time muzik dh berhenti..kah2...dh la kuat plak 2..sory ye ustazah...

haha..lebih kurang cmni la aku waktu dulu2 bernasyid..

Apabila aku dh berpindah ke negeri Melaka..time darjah 6..ade jugak terlibat dalam nyanyian patriotik..nyanyi lagu "inilah Barisan kita"Aku siap mintak ayah aku baju askar lg taw..n kitorang menang...yea!!
kitorang pakai yang tshirt kt dalam 2 la..

bile dah melangkah ke alam sekolah menengah..aku terlibat dlm dikir barat..wakyu form 2..aku jd awak2 kt belakang je..dh masuk form 3 upgrade la cket kan..dok depan plak..pas2..jeng2..apabila aku form 4..aku jd tukang karut plak...hoho..i like2..

best2 dikir barat ni...


aku jadi mcm lelaki hijau ni la..berdiri n bernyanyi..hoho

Time aku form 2 jugak..pengawas sekolah ade camping..time malam 2 ade persembahan..n aku jd penyanyinye..lagu sumaiyah..huhu..pas2 time jamuan akhir tahun form 3..aku nyanyi lagu "Januari" by Glen..best lagu 2..time form 4 plak jamuan pengawas aku nyanyi lagu..Aduh Saliha..time part tarik sore..tibe2 pitching ku lari..pergh..malu2..pengetua tersedak trus..haha..time jamuan kelas plak aku nyanyi lagu jinbara..dan dibantu oleh encik Ahmad Isa..sebagai Guitaris..

Aku masuk jugak Dondang Sayang..jd penyanyi asli plak..ni memang aku lemah..coz kene tunggu muzik baru boleh nyanyi..dah la aku diambl saat2 akhir..aku siap suruh partner aku tlg bg isyarat bile nk kene masuk nyanyi..n waktu jamuan 4 dondang sayang..En Ahmad bermain gitar sambil menyanyikan lagu "wake me Up when September End"..And kat situ la aku mule nk blaja gitar,,coz aku tgk that person suke orang yg main Gitar..so aku blaja Gtar mmg pasal die..

Aku pun belilah sebijik gitar..Kapokku..kale ape r??siot..adik aku g jual kt kwn beliau..tgk aku dah lupe..xpe2 now aku ade gitar baru..name timangannye "Green Goblin"..hoho...masyuk2..

Waktu aku f5 aku ade masuk nyanyian solo patriotik kt klinik masjidtanah..n aku menag num 2..aku nyanyi lagu "Bahtera Merdeka"..hampeh punye kaset..slow gler..aku x dengar alunan muziknya..

And Bile sudah hbs SPm..n melangkah ke alam matrik..time orientasi..aku menjadi tukang karut lg..huhu..budak2 sume best..we enjoy..aku byk share idea..tntg bunge2 tarian..pas2..waktu kawanku budak Hayat memerlukan khidmatku..aku terus setuju..n nk pggl balik budak2 alat muzik mmg la payah..nasib baik dapat jugak..aku jadi fasilitator setahun kemudian..dan Aku melatih budak2 baru berdikir..girl yg xpenah berdikir pun masuk..mmg payah nk ajar org yg xpenah masuk dikir barat ni..tp yang aku bangge..diorang lakukan yg terbaik..Bangge Gile aku rase..

waKTU masuk Universiti aku xaktif dah..tetapi pada tahun lepas..aku wat persembahan..ngan AYAP..n FAZLIEY MJ..lagu yang ku nyanyikan "KOtak Hati"..kt bwah ni aku upload videonye..enjoy!!





video

Wednesday, June 2, 2010

New Memory??Yes I really need it!!!


helo..ni dh masuk bulan jun..
mase semakin lame semakin suntuk...
result nk kuar maa..risau2..hope dpt 3 pointer ke atas..

kang xsemena2 dpt surat amaran lg..ceh..JPA2..jgn la mcm ni..
wat aku tertekan je nk study taw..hoho...

talk about new memory..can we throw away our old memory into a recycle bin or dustbin??boleh ke??

kan best kalu boleh wat cm2..aku rase cukup la..
mls nak sedih2...4 orang yg ego..
orang yg xkisah ape tindakan yang die buat ke ats kite..
bek ak smpn sedih ak ni for someone new kan??hoho..sape 2??n ade ker??

kang sedih je nanti leh jd orang yg xde perasaan sedih plak..
em..ni ade satu lagu yg aku nk share ngan sape2 yg bace blog ni?(blog yg xbest ni ade ke org bc??)









lagu ni kalu tujukan orang yg aniayai kite..mmg seswai sgt..kompem die terase..tp kalu yg ego 2..wat cmnr pun..hati die keras gak..

video



Mohamad Shafiq bin Munajat..sile lah buke lembaran hidup yang baru
maybe ia akan lebih2 indah..n lagi2 bahagie daripada yang dahulu...
who knows?me?u?she?her?me??ait..hhehe..ni mcm tajuk blog org sudah..haha

chaiyok2..make ur life better..jd cm kamikaze jepun..berjuang bermatian2..tp ak xmo mati dulu...
hoho..









BANZAI!!!hahahaha...ok sekian saje..get a new memory card ye!!

Tuesday, June 1, 2010

Repair whatsoever inside yourself!!

ok..berdasarkan tajuk di atas..ak ingin mengingatkan kepade sume..kite kene perbaiki diri kite bukan dari segi dalaman saje..luaran pun sekali..
tapi jangan la sampai nk gne tools2 ni sume ye kalu nk repair diri 2..agak2 la jugak..kang dah masuk spital ak x tanggung taw...




banyak yang ak pelajari sejak dh jd single ni..maybe ak makin friendly ngan org..kalu mcm sebelum ni nk kwn ngan girl pun takut..yela takut si die jeles ke ape ke...tapi die wat boleh plak ye??haha...


kusut jugak kehidupan dulu ye..


tp skang ni ak sering rase mcm mamat hijau kt sebelah ni..walaupun ak rase ade improvement terhadap diriku..tp masih ade kekurangan..x hepi ak rase..ble ak nk dpt hepi 2 balik.."hai2..hepi meh la kt saye"

"penat saye tunggu awak"

xpela..biar la ape orang nk wat kt kite..yang penting kite x jadi orang yang ego..terus terang saje ap yg kite rase..jgn nk jage standard ke ape ke..

aku kene perbaiki emosi aku...aku kene perbaiki ruang2 di dalam hati aku balik..kan senang kalu boleh format..mcm semalam pc ku ak format balik..cepat je..senang je..hanye sepantas semut menari...


ok la..subuh pun dah menjelang...kite kejut2kan yg lain untuk bersolat sekali..salam...n nite2..haha..aku x tdo lg nieh..jd batman aku..aka RUkun tetangga umah sendiri...




ok jagelah keselamatan rumah masing2 sewaktu insan yang tersayang berehat...kite berkorban cket pun xpe...waktu tdor je pun..boleh qada' mcm solat jugak...bye2

Monday, May 31, 2010

Cinta Itu RaBUN~~

Mengapa orang berkate cinta 2 bute??

aku rase ia betul kerane kite xkisah pasangan kite lg berisi ke..lg rendah dr kite..janji 2 hati menjadi satu..orng ckp kalu ade jodoh kite jumpe lagi..tapi kalu kite sendiri yg xberusahe mencarinye macam mane 2?mmg la ia dah ditetapkan..tetapi sebagai manusie mesti kte ade perasaan untuk menyayangi someone kan??

so nak dijadikan cerite..semenjak aku drjh 5 lg ak dh mule ade perasaan ni..ak ske tgk girl ni..die cute..n die my ketua darjah..first time ak ade ketua darjah girl..ak ske kacau2 die kt skola..hehe..n penah hntr surat selit bwh pin2 aku rase..pergh..kalu kantoi kan ke naye..

itulah cinte kera namenye..
skang ak jumpe die balik kt FB..n die always usik ckp pasal dulu..haha..bikin malu saje..xpela..skang masing2 dh ade life sendiri..hal time kecik2 jadikan kenangan jela..lawak2..

time sekolah menengah memang zaman yg pelik..perasaan suke kt girl ni membuak2..haha..
tp...4 someone very2 special im seriously with her..dr 2006 smp la 2010..hmm..lame 2..sedihnye ak..rase mcm sekejap je taw..

hubungan 2 dh mule menunjukkan keretakan seperti bangunan di Malaysia byk kali..tapi Allah pnjgkan lg jodoh kami..so dlm awal tahun ni..hubungan kami mmg xboleh diselamatkan lagi..die sudah bosan ngan diriku ini..hmm..ape boleh wat..penat sudah diri ini merayu...mmg ak sedih..so skrang ni ak mmg xtaw..ap yg diri ak ni nak..kdg2 buntu..n ak masih jeles ngan her life...kan bgs sume ni xterjadi..boleh bahagie sampai sekarang..
aku sekarang keje kt wayang..kalu ak tgk psangan couple..ak mule teringt hal2 lame..sedih 2..haha..xpela kan..ak kene sabar..tabah..coz bak kata pepatah aku.."cinte 2 datang semulajadi..ia bukan boleh dipakse2..."





FINDING THE PRECIOUS MOMENT AGAIN!!!





Wednesday, May 26, 2010

POPcorn Meletup!!

hampeh punye popcorn..die leh meletup plak time aku sangke sume popcorn dah meletup..hoho..melecur tgn aku kene..hampeh2..sok keje 9jam..sampai kol 1 pg..tp start kol 3 ptg..good 4 me..hoho..lame2 nanti aku muak kot ngan popcorn..keje ak asyik mengunyah je popcorn yg aku wat..huhu..tp ak amik sebiji due je..nk rase ok x caramel n adunan lain..hoho..so aku akan berjage2 selepas ini untuk mengelakkan keadaan ini berlaku lagi..huhu..bye n good night everyone!!

Tuesday, May 25, 2010

POPcorN!!

woa..today ak memulakan hari pertama kerjaku di MBO..have some fun..aku blaja cara masak popcorn 2...haha..boleh wat bisnes sendiri pasni..td ak geram tol ngan negro ni..kitorang xde set large..pas2 die ckp ngan kwn die..never come again..alamak ai..berlagaknye..kt negare die cm la byk sgt wyg...geram aku dgr..kwn2 keje best..nsb baik..

Monday, May 24, 2010

Keje dh dapat!!

Selamat Pagi sume..today aku akan start bekerja..ni sume ak wat demi mencapai cite2..cewah..konon nk jd photographer la katekan..tp bukan aku nk wat bisnes ke ape ke..saje nk shoot2..coz sem lepas aku ade blaja psl photografi ni..cambest je ak rase..so ak nk ade my Own DSLR la..br senang nk gne..n leh blaja secare praktikal plak..selame ni blaja teorinye je..boring2..ngantok plak 2..



Ni lah kamera idamanku..kalu leh mmg la nk beli yg lg bgs function tp mahal sgt la..ok kot kamera ni..


thankz la yer manager coz kasi aku kerja..bertuah aku..hntr borng je trus interview..trus dpt keje..hehe..syukur2..

adoi..sok keje kene pakai baju putih daa..mcm budak sekolah la plak..xpe2..smart kot...


ok..mau tidor dh kot..sok sudah jd pekerja MBO!!